tisdag 9 oktober 2012

Favorit i repris: Hälsobröd a la Marcus

Bröd är något som många undviker numera eftersom många insett de mängder socker och vitt mjöl som gömmer sig i brödhyllorna. Även ett mörkt bröd som ser nyttigt ut kan innehålla massa socker och andra onödiga saker. Det känns också som att bröd blivit mindre populärt eftersom GI och LCHF blivit populärare. Brödet jag gjort idag är ett recept från min systers man, detta bröd är GI-vänligt och mättar superbra! Receptet har varit med på bloggen tidigare men är värt att nämna igen.

Hälsobröd a la Marcus - Brödet börjar förberedas kvällen innan man tänkt baka, eller på morgonen om man vill baka på kvällen :



Det som jag modifierade i receptet idag var att jag tog något mindre aprikoser (ca 0,75dl) och tillsatta knappt en dl russin. Istället för olivolja (som jag inte hade hemma) tog jag 1 msk solrosolja och 1 msk kokosolja - funkade bra det med!
Jag tycker degen blir väldigt klibbig, men väljer att ha den så eftersom jag inte vill ha i massa extra dinkelsikt  så brödet blir torrt - brukar dock ta lite mer än 5 dl dinkelsikt.
Sedan väljer jag att göra limporna i brödformar, som ni ser nedan, och de smörjer jag med lite olja innan så att bröden lossnar när de är klara. 




Så, nu kan ni baka och njuta!
Ett härligt bröd med massa bra ingredienser, härligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar