söndag 2 december 2012

Saftigaste lussebullarna i adventsmyset!

Söndag är den heliga vilodagen, den enda dagen i veckan som jag tar ledigt från friidrotten. 
Idag är det första advent, ute är det isande vinterkyla och lite snö vilket passar perfekt nu när december kommit. Vore så underbart att slippa slasken i år. 

Startade dagen med att städa det sista och julpynta lägenheten, har kliat i fingrarna sista veckan men klarade att hålla ut till första advent. 






Efter julpyntet var det dags för att baka lussebullar, supermysigt med julmusik i bakgrunden! Fick även positiv påhälsning i köket av Nicke då han kom och hjälpte mig med några bullar. 
Testade några tips som jag såg på Gomorron Sverige förra veckan vilket resulterade i saftigare och mumsigaste saffransbullarna någonsin. Använde inte det receptet men tog några tips härifrån .
Testade att använda ugnen som jässkåp - då man skulle tända lampan i ugnen och sätta in en långpanna varmvatten längst ner för att sedan jäsa bullarna där i, detta skulle göra att de jäste bättre eftersom det blir lite varmt och inget luftdrag. 
Testade också att grädda bullarna mkt kortare, cirka 4,5-5 min, och sedan pensla bullarna efter gräddning för att kapsla in saftigheten i bullarna. Allt detta gjorde att det blev sjukt saftiga bullar, får jobba för att hålla fingrarna i styr under veckorna!



Något äldre och förtomtade Johanna och Niklas :)
Kvällen avslutades med adventsmys i soffan då vi mös till det med både glögg, must, lussebulle, pepparkaka och paradis,  får se om man kan somna efter allt socker.
Kroppen är uppladdad för en ny vecka med nya träningspass.

 TREVLIG ADVENT alla läsare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar